Professioneel en met zorg ontruimen

Na een overlijden moet er veel geregeld waaronder vaak het leeghalen van de woning van uw dierbare. In zo’n verdrietige tijd begrijpen wij dat dit geen makkelijk moment is omdat u immers andere zaken aan uw hoofd heeft. Peper Boedelbeheer neemt u deze zorg graag uit handen. Wij zijn gespecialiseerd in ontruimingen van woningen uit nalatenschappen. Dit kan een koopwoning zijn, maar ook een huurwoning of een zorgkamer.

Met professionele ontruimers maken wij de woning op zorgvuldige manier leeg en zorgen wij ervoor dat deze bezemschoon aan de verhuurder of de makelaar wordt opgeleverd. Het leeghalen van de woning wordt altijd met respect voor de persoonlijke en dierbare spullen gedaan. En wanneer dit gewenst is, kunnen wij de boedel tijdelijk voor u opslaan. Zo kunt u op een later tijdstip de boedel in alle rust bekijken en besluiten wat u ermee wilt doen.

Wat kunt u van ons verwachten?

Om de werkzaamheden in te kunnen schatten, plannen wij altijd eerst een voorinspectie met u in. Samen brengen wij in kaart welke boedel u wilt houden en welke spullen afgevoerd kunnen worden. Als het een huurwoning betreft, zal worden gekeken welke herstelwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd.

Bij herstelwerkzaamheden kunt u bijvoorbeeld denken aan:

  • Verwijderen van spijkers, schroeven en pluggen uit de muur en gaten dichten

  • Plaatsen van kroonsteentjes op alle elektrapunten

  • Kleine reparaties

Aan de hand van de voorinspectie ontvangt u van ons de offerte. Deze is altijd vrijblijvend en kosteloos. Zodra wij van u akkoord hebben ontvangen, zal de ontruiming binnen een maand worden ingepland. Na de ontruiming zal een eindinspectie plaatsvinden.

Extra werkzaamheden
Het kan voorkomen dat een standaardontruiming of bezemschoon opleveren onvoldoende is. In die gevallen biedt Peper Boedelbeheer gespecialiseerde diensten aan. Hierbij kunt u onder andere denken aan:

  • Intensieve schoonmaakwerkzaamheden

  • Schilderwerkzaamheden

  • Witten van muren en plafonds

  • Lichte timmermanswerkzaamheden

  • Terugplaatsen standaard toilet

  • Opschonen tuinen

Voor deze gespecialiseerde diensten maken wij een offerte op maat, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Dit gebeurt vaak na de daadwerkelijke ontruiming, omdat wij in een lege woning een duidelijker overzicht hebben over de nog uit te voeren werkzaamheden.

Leeghalen van een zorgkamer

Wanneer een dierbare overlijdt in een zorgcentrum of verpleeghuis dient de kamer of het appartement vaak binnen 5 á 6 dagen leeggemaakt te worden. Wij begrijpen dat dit voor u als nabestaande op korte termijn een emotionele belasting kan zijn. Peper Boedelbeheer kan u hierbij helpen. In overleg met u en de zorginstelling kunnen wij de kamer voor u op korte termijn leegmaken. Hierbij houden wij uiteraard rekening met de persoonlijke spullen van de overledene. En wanneer u dit wenst, kunnen wij de gehele boedel voor u opslaan in onze eigen loods. Zo kunt u op een later moment de boedel en persoonlijke zaken uitzoeken en bepalen welke spullen u wilt bewaren.

Duurzaam ontruimen

Bij Peper Boedelbeheer leggen wij de nadruk op duurzaamheid bij onze ontruimingen. Zo zorgen wij dat de niet door u gekozen spullen met zorg worden afgevoerd. Spullen van geringe waarde brengen wij naar de kringloop of naar de milieustraat. Andere bruikbare spullen proberen wij zoveel mogelijk te verkopen. Daarnaast zullen waardevolle spullen worden getaxeerd door een veilinghuis. Uiteraard zal de opbrengst van de verkoop worden toegevoegd aan de nalatenschap.

Peper Boedelbeheer maakt gebruik van gebruikte pallets en is hiervoor gecertificeerd. De CO2 footprint van deze pallets is in totaal 1,5 ton CO2 lager dan die nieuwe pallets.

ontruiming

Kosten

Elke ontruiming is anders, daarom is ook de prijs voor elke ontruiming anders. Een zorgkamer is immers sneller leeggehaald dan een eengezinswoning. Wij baseren daarom de prijs op de individuele omstandigheden.

Wij komen graag bij u langs om de werkzaamheden te bespreken. Samen brengen wij in kaart welke spullen u wilt houden, waarna wij de inboedel snel en vakkundig verwijderen. Indien gewenst maken wij de woning volledig oplevering klaar. Op basis daarvan geven wij een prijsopgaaf en na akkoord zullen wij de ontruiming zo snel mogelijk inplannen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Bedankt voor uw bericht, het is verzonden.
Oeps er is iets fout gegaan, probeer het aub nog een keer.